DiverCity 2018

Samen en verschillend

DiverCity is  een jaarlijks wijkfeest dat interculturele uitwisselingen binnen een globale wereld wil bevorderen en dit vertaald naar lokale maatstaven en naar de menselijke verscheidenheid die in de stadswijken leeft.

Flyer 1
Flyer 2
Flyer 3

 

Dit feest heeft geen vaste verblijfplaats : ze trekt rond, naar het imago van onze maatschappij in beweging. Ze begeeft zich naar de wijken en hun inwoners. Ze stelt hen voor om het oor te lenen aan de medemens, om de hand naar hem toe te reiken, om smaken, kleuren en gevoelens uit te wisselen. DiverCity nodigt uit om zijn geburen en de eigenaardigheid van de buurten die in de Stad verspreid liggen, te ontdekken.

Het feest wilt ook een factor van samenhang zijn : de verschillen verenigen, ontdekken, aanvaarden en in harmonie brengen gebeurt dankzij door de ontmoeting van de andere en van zijn cultuur om op deze manier, een stadsidentiteit verankerd in de wijken en open op de wereld, op te bouwen.

AFSPRAAK 2018 :

LAKEN – Willemsplein – ZATERDAG 22 SEPTEMBER 2018 – van 12u tot 18u

Concerten ; animaties voor kinderen & jongeren ; initiatie G-sport, volkskunde, ambacht en keuken van de wereld, …

Tot afsluiting, om 18u30, CONCERT van NAWEL BEN KRAÏEM

http://peoplesbeats.net/nawel-ben-kraiem-voix-unique-un-album-atypique/

Flyer Nawel
 
 
 
 
 


In  samenwerking met :  Africa's Sunshine, l’Amicale Belgo Colombienne -Con Sabor Latino,  Afrology, Arthis - Maison culturelle belgo-roumaine, ASCTR, Bambou Fleur, Bruxelles Trait d'Union, Bravvo, CCPH, Centre de Coopération à la Politique de la Jeunesse Africaine (CCPJA), Centre culturel islamique ARRAYAN, Communauté Mauritanienne de Belgique (CMB), Codecipo Chili, Coopération pour le Développement de Dalaba (CDD), Communauté hellénique de Bruxelles, Donne italiane di Bruxelles, L'Eglantine, Emecoj, Entraide Bruxelles, l’Incontro, INCA-CGIL, Ligne de Mire, Maison de la création, Maison de l'Initiative Citoyenne (MIC), Maison de Quartier Willems, Oasis, Tralala.