DiverCity 2023

Programma DiverCity

DiverCity – Zaterdag 13 mei 2023 - Muntplein – 12u tot 19u

DiverCity heeft plaats rond 21 mei 2023 om de Wereld dag voor Culturele Diversiteit voor Dialoog en Ontwikkeling te vieren. De Stad Brussel, kosmopolitische en multiculturele entiteit met 183 verschillende nationaliteiten engageert zich om aan te sluiten bij de doelstellingen van deze dag: onze verschillen kennen en erkennen, respecteren en waarderen wat we aan andere culturen te danken hebben, de balans opmaken van de diversiteit van hun bijdragen, hun uniciteit, hun complementariteit en hun solidariteit.

Het bevorderen van de rijkdom van culturele diversiteit betekent het bestrijden van stereotypen en van het terugplooien op één beperkende identiteit.

Oorspronkelijk opgericht in 2007, zal dit interculturele buurtfeest met een stedelijke identiteit, , georganiseerd op initiatief van de schepen van Gelijke Kansen en met de steun van de Brusselse Raad voor Culturele Diversiteit, de publieke ruimte heroveren voor zijn 14de editite.

Programma

Wereld Dorp, deelname van verenigingen die actief zijn in het organiseren van evenementen rond Culturele Diversiteit voor kinderen en jongeren, folklore, ambachten en wereldkeuken.

Muziekfestival dat de muzikale diversiteit van Brussel in de kijker zet.

Vier de Diversiteit van Brussel met ons mee !